Haber

Kars Vali Yardımcısı Yaralıları Ziyaret Etti

KARS Vali Yardımcısı Muhammed Furkan Tuna, otobüs kazasında yaralanan yolcuları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Kazadan yaralanan Sinan Kırıktaş (35), sürücü uyudu. ‘Kardeşim, kardeşim’ dedim. Başını kaldırdı. Sağa sola yapalım dedi, viyadükten aşağı uçtuk dedi.

Önceki gün Bursa’dan Kars’a gelmek için yola çıkan Murat Yıldız idaresindeki Turgut Reis şirketine ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Viyadüğü’nden devrildi. Yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanan otobüsteki 8 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri toprağa verilirken, yaralılardan 11’i tedavilerinin ardından taburcu edildi. 1’i yoğun bakımda olmak üzere 11 yaralının tedavisi sürüyor. Kars Harakani Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastaları ziyaret eden Vali Yardımcısı Muhammed Furkan Tuna, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Zakir Lazoğlu’ndan yaralıların son durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılar ve yakınlarıyla tek tek görüşen Tuna, bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

YARALI EKİNCİ VALİLİK KANUNUYLA ANKARA’YA SEVK İSTEDİ

Kazada yaralanan Hatice Ekinci (55), yakınlarının yanına buraya gelirken kronik bir rahatsızlığı olduğunu ve kaza geçirdiğini belirterek, yük olmamak için Ankara’daki ailesinin yanına nakledilmek istedi. akrabalarına. Vali Vekili Tuna ise sağlığına kavuşması için buradaki tedavi sürecini tamamlaması ve ardından Ekinci’nin Ankara’ya gönderilmesi talimatını verdi.

YARALI KIRIKTAŞ KAZA ANIYI ANLATTI

Annesi ve yeğenleriyle Ankara’dan Kars’a otobüsle geldiklerini belirten Sinan Kırıktaş, otobüs şoförünün uyuduğunu söyledi. Kaza anını anlatan Kırıktaş, “Önden üçüncü sıradaydık. Sağda baş sağda 1-2-3… 8-9-11-12. Sıralarda oturuyorduk. Uyumuyordu annem ve yeğenlerim uyuyordu Şoför uyuyakaldı birden abi abi dedim başını kaldırdı Panik içinde sağa sola dönmeye çalışırken biz viyadükten aşağı uçtuk Adım adım takla atarken hepimiz birer birer pencereden aşağı atıldık. 5. veya 6. taklada ben pencereden atıldım. İlkinde yeğenim sağ elimde durdum. sağ bileğimle tuttum kaput çarpıp cam patladı ondan sonra ona bir şey olmadı onun dışında yavaş yavaş rampadan aşağı indik çok şükür o da olmadı camdan atladık o halde kurtuldum hatırlamıyorum o takladan sonra gözlerim kamaştı gözüm hiç kapanmadı annemin bileğinden tutuyordum annemin kaburgası kırık hafif ağrıları var iyi ama neyse ki hayatta kaldı. Ağabeyimin çocuklarından biri hayatta kaldı. Birinin üniversite hastanesinde kolu ve sağ bacağı kırılmıştır. “Sağ omzumda da kırık var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu