Ekonomi

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacaklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek bedelinin 48,1 milyar TL’yi aştığını belirterek, “Sosyal refah paylaşımını önceleyen bakış açısıyla arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. “Büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere destek sağladıklarını belirten Bakan Göktaş, “İhtiyacı olan hanelerimize verdiğimiz desteklerle destek olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplarımıza yatırıyoruz. “Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay ihtiyaç sahibi hanelerimize 4,3 milyar TL destek sağlayacağız” dedi.

Ekim 2022’de Türkiye Aile Destek Programına Çocuk Nafakası ve Elektrik Tüketim Desteğinin de eklendiğini hatırlatan Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Desteğimizden yararlanan hanelere, çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk nafakası kapsamında hanelerimize ek destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile hanelerimize de ödeme yapıyoruz.”

yataganhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu