Ekonomi

Biden, ABD’nin kritik altyapı güvenliğini güçlendirmek için bir not yayınladı

Başkan Joe Biden, önemli bir politika güncellemesiyle Salı günü ABD’nin kritik altyapısının dayanıklılığını arttırmayı amaçlayan bir ulusal güvenlik memorandumunu imzaladı. Bu yeni direktif, son on yıldır yürürlükte olan bir politikanın yerini alıyor.

Beyaz Saray, Amerikan altyapısını ülkenin şu anda karşı karşıya olduğu ve gelecekte karşılaşabileceği bir dizi tehdit ve tehlikeden korumak için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu.

Bu yeni memorandum kapsamında İç Güvenlik Bakanlığı, ülkenin temel hizmetlerini ve altyapısını güvence altına almak için hükümet çapında bir girişime öncülük etmekle görevlendirilmiştir. Buna, ABD hükümetinin bu konudaki kolektif çabalarını özetleyen düzenli Ulusal Risk Yönetimi planları hazırlama ve sunma sorumluluğu da dahildir.

Bu adım, kamu hizmetleri, enerji santralleri ve havacılık, demiryolu, toplu taşıma, otoyollar, denizcilik, boru hatları ile su ve kanalizasyon sistemleri gibi çeşitli ulaşım sistemleri gibi kritik ABD altyapı sektörlerinin güvenliğine ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde geldi.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) direktörü Jen Easterly, devam eden yıkıcı fidye yazılımı saldırıları ve düşmanların ABD su sistemlerine yönelik siber saldırılarına atıfta bulunarak yeni politikanın zamanlamasının altını çizdi.

Daha önce, Şubat ayında, Ulusal Güvenlik Ajansı, CISA, FBI ve Ulaştırma Güvenlik İdaresi dahil olmak üzere ABD kurumlarından oluşan bir koalisyon, “Volt Typhoon” olarak adlandırılan sofistike bir Çinli bilgisayar korsanı grubunun faaliyetleri hakkında rapor verdi. Bu grup beş yıla yakın bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kritik altyapı sektörlerinin ağlarına sızmaktadır.

Bu siber izinsiz girişlerin kapsamlı niteliği, Beyaz Saray ile çok sayıda telekomünikasyon ve bulut bilişim şirketini içeren özel teknoloji sektörü arasında bir dizi tartışmaya yol açtı. ABD hükümeti bu bilgisayar korsanlığı faaliyetlerini izlemek ve takip etmek için onların işbirliğini istedi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Başkan Biden tarafından imzalanan memorandum ayrıca ABD İstihbarat Topluluğuna istihbarat ve bilgi toplama, analiz etme ve bunları federal departman ve kurumlara, eyalet ve yerel ortaklara ve kritik altyapı sahipleri ve işletmecilerine dağıtma talimatı veriyor.

Beyaz Saray, Amerikan kritik altyapısını hedef almak isteyen ulus-devlet aktörlerinin yarattığı riskin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca bu tür düşmanların devlet dışı kuruluşların zararlı eylemlerine göz yumabileceği ya da bunları teşvik edebileceği ve kriz ya da çatışma zamanlarında ülkenin temel hizmet ve tesislerindeki açıklardan yararlanmaya çalışabilecekleri kaydedildi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu